I sommar öppnar Stockholm upp dörrarna för alla som älskar festivaler. Huvudstaden bjuder på bland annat Stockholm Music & Arts, Summerburst och Stockholm Pride. Alla är stora events som bjuder på musik och underhållning i världsklass.

1261692-large-crowd-of-people

Nu står det klart att Van Morrison kommer till festivalen Stockholm Music and Arts på Skeppsholmen i sommar. Några artister som redan är klara är bland andra Tori Amos, José González, Thåström, Beth Hart, Hello Saferide och Anna von Hausswolff. Festivalen kommer gå av stapeln den 1-2 augusti och förutom musik satsar man på att visa upp konstnärliga projekt runt om på Skeppsholmen. Vem som helst får ansöka om att antingen utöva eller uppföra konstverk på fem utsedda platser. Läs mer. Vill man köpa biljetter till festivalen har de släppts för några dagar sedan och vill man bo riktigt nära eventet kan man redan nu passa på att boka hotell i Gamla Stan.

Housefestival med världsartister

Stockholm Music and Arts är dock inte den enda festival som hålls i Stockholm i sommar. En annan festival som anordnats i några år nu och som är väldigt populär bland ungdomarna är housefestivalen Summerburst. Liksom förra året kommer festivalen att hållas på Gärdet i Stockholm, skriver dn.se och några klara artister för eventet är den svenska super-djn Avicii, Afrojack, Axwell och Ingrosso samt Dimitri Vegas och Like Mike. Biljetterna är inte slutsålda än men man bör köpa en biljett nu eftersom Göteborgs upplaga nyss sålde slut.

Nordens största pridefestival

Som att dessa två festivaler inte vore nog hålls som vanligt festivalen Stockholm Pride i Stockholm i sommar. Festivalen hålls i slutet på juli och är Nordens största pridefestival. Den som gör årets låt för festivalen är forna Idol- och Melodifestivaldeltagaren Mariette, skriver bland andra vk.se.