Det verkar som om Göteborg har tagit över helt som konsertstad denna sommar. Coldplay, Iron Maiden, Metallica är några av banden som spelar i Göteborg, och då inte ens på Way out West!

11-13 augusti smäller det till i Göteborg för då slår Way out West upp portarna. Klara band än så länge är Pulp, Robyn, Thåström för att nämna några. Det är femte året som festivalen går av stapeln i Slottsskogen. Förra året var det en lyckad festival för fjärde gången på raken – utsålt och solsken!

Sommaren är lång och åker man till Göteborg före festivalhelgen, eller om biljetterna skulle råka ta slut, så finns det ju ändå massor och göra i Götet.

Liseberg är ju givetvis alltid en underbar upplevelse, oavsett om man är vuxen eller barn. Alla har trevligt på nöjesfältet. Är vädret dessutom på topp så kan det inte bli annat än en underbar dag. Liseberg har öppet från den 23 april i år. Årets stora nyhet på Liseberg heter Atmosfear. Atmosfear är skrämmande som namnet antyder och innebär att du utsätts för Europas, och kanske världens, mest spektakulära fritt fall. Från 146 meter rätt ner i bäcksvart mörker i 110 kilometer i timmen. Missa inte och prova den i sommar.

Boka boende tidigt om du ska semestra och hitta ett hotell i Göteborg i sommar, oavsett om du vill boka hotell nära Liseberg, Centralen eller om du vill bo i närheten av Slottskogen för i sommar kommer det bli högtryck i Göteborg.

Du tar dig enklast runt till fots i Göteborg. Vill du åka spårvagn i Göteborg så hittar du här en linjekarta för spårvagnar i Göteborg.