dansa fest människor siloutter header

Det är dags för Summerburst i Stockholm och efter succén i Göteborg kan vi vara säkra på att det blir en lyckad helg. Är du pepp? Vi har knepen som ger dig den bästa förfesten, men först – ett fint minne från Göteborgsfesten.

”Den bästa dagen i mitt liv” är orden som Jimmy Martinsson yttrar i en artikel från Expressen här. Dagen han syftar på är nu i lördags, då han fick segla i publikhavet på Summerburst. Detta trots att han sitter i rullstol. Så här står det:

Jimmy Martinsson har gått en tuff kamp mot cancern. Inom loppet av tre år har han drabbats av tre tumörer. 19-åringen fick sin första tumör våren 2012 när han sökte hjälp för smärta i ett knä. Läkarna trodde det var träningsvärk – men gjorde i stället en fasansfull upptäckt: Han hade drabbats av Osteosarkom, som är en form av skelettcancer. – Jag fick gå igenom en tuff behandling. Det gjorde fruktansvärt ont, men jag hade bestämt mig för att komma tillbaka, säger Jimmy Martinsson. Men bara några månader senare var cancern tillbaka. En tumör hade spridit sig upp i bäckenbenet och han fick akut amputera benet.

Vidare skriver man hur Jimmys värld blev helt svart, hur han hade väldigt svårt att se ljuset i tunneln. Men nu har han hoppet tillbaka, och cancern har slutat sprida sig. Han lever än på cellgifter – så att cancern ska fortsätta hålla sig borta – men han har hoppet, han ska bli frisk. I lördags var han då på Summerburst-festivalen och under en konsert med Martin Garrix så greppade hans kompisar ha i rullstolen och lyfte honom upp på publikhavet. Alla hjälptes åt att hålla upp honom och det var nog ingen som inte har blivit berörd av händelsen.

Peppa inför förfesten

Nu är festivalen i Göteborg över, men än återstår Stockholm. Det är nästa helg, alltså helgen efter denna, som Summerburst kommer till Stockholm och berättelsen om Jimmy i rullstolen gör ju att peppen ökar ännu lite mer. Summerburst är verkligen en festivla som förenar och där alla är välkomna, dessutom är det fullt ös från första till sista dagen. Ska du dit? Då är det dags att börja peppa nu. Har ni bestämt förfest och ordnat med tillbehör? Ett tips är att köpa hem lite roliga produkter och prylar från www.partytajm.se, för att festen verkligen ska bli en succé. Om du tittar på denna artikel kan du bli inspirerad av olika tillbehör som gör festen roligare. Summerburst fyller ju också 5 år i år, vilket gör att firandet kommer vara ännu lite större än tidigare. Förra året var det många som kom, det var helt slutsålt och festen var en uppenbar succé. Om du inte tror oss kan du kika in denna video:

I en artikel från Svenska Dagbladet här kan du även läsa en recension om festivalen. ”Som en kväll på Stureplan” skriver de i rubriken och det är inte långt från sanningen. Men oavsett vilken typ av fest du gillar kommer du att ha kul, det kan vi nästan garantera!